Stopalo mu je onemogućilo da na pravi način odradi aktuelnu sezonu (Foto: EPA)

Povreda mu završila sezonu

Šta se dešava sa Manuelom Neuerom?

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih golmana svijeta Manuel Neuer još uvijek se oporavlja od teške povrede stopala koju je zadobio u septembru prošle godine.

Čuvar mreže minhenskog Bayerna još je daleko od povratka na teren. Iako je operacija protekla uspješno Neuer ne može da trenira i za njega ove sezone vjerovatno nema fudbala.

Pod velikim upitnikom je i nastup na Svjetskom prvenstvu, gdje je trebao biti prvi golman selekcije Njemačke.

"Oporavak ide dobro, ali moram sačekati da budem potpuno zdrav. Ne znam kada ću biti 100% sprean, ali mogu reći da je moje tijelo trenutno na 80%. Na traci za trčanje uspijevam laganim tempom trenirati", rekao je Neuer, te je dodao:

"Cilj mi je da budem spreman za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da sam potreban reprezentaciji i silno želim nastupati za reprezentaciju", poručio je sjajni njemački golman koji se trenutno odmara na Tajlandu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Šta će desiti na kraju se Neuerom vidjećemo već za nekoliko mjeseci. U dresu Bayerna sezona je vjerovatno već završena, ali ostaje nada da ćemo ga gledati na Mundijalu u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.