Inter kupuje Holanđanina

Počeli pregovori, Roma prodaje Strootmana na ljeto

Edmir Škorić

Čelnici Intera razmatraju mogućnost dovođenja jednog od ključnih igrača Rome.

Kevin Strootman je neizostavan u timu Rome, u koji je stigao 2013. godine iz PSV-a. Holanđanin je godinama odbijao brojne ponude, ali na ljeto bi mogao okrenuti novi list u karijeri.

Kako javlja Tuttomercato, već su počeli pregovori Intera i Rome, a 28-godišnjak bi put Milana krenuo za 45 miliona eura, odnosno za iznos koji je naveden u odštetnoj klauzuli u ugovoru.

Inter je odlučan da konačno postane konkurentan u borbi za titulu, pa će ciljati samo provjerena i kvalitetna rješenja, a nema sumnje da bi Strootmanov dolazak unio dodatnu snagu u vezni red.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ima Luciano Spalletti jednu listu pojačanja, na njoj su Strootman i Abel Hernandez iz Hull Cityja, na njoj je još dosta dobrih igrača, pa će direktori Intera do ljeta imati pune ruke posla.

U ovoj sezoni Strootman je igrao na ukupno 33 meča, a postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.