Roma posljednje gostovanje na Nou Campu ne pamti po dobrom
Foto: EPA

Izgubili su čak sa 6:1

Roma posljednje gostovanje na Nou Campu ne pamti po dobrom

Midhat Šljivak
Teme:

Žrijeb Lige prvaka spojio je u četvrtfinalu Barcelonu i Romu.

Vodeći tim španske La Lige ulazi u ovaj dvomeč kao veliki favorit protiv rimskog tima, a posljednjeg međusobnog duela se u redovima Rome ne žele sjećati.

Barca je u sezoni 2015/2016 ugostila Romu u grupnoj fazi takmičenja i potpuno je razbila Vučicu. Slavili su čak sa 6:1, a jedini gol za goste je postigao bh. napadač Edin Džeko u nadoknadi vremena.

Sa druge strane po dva puta za katalonskog velikana pogađali su Luis Suarez i Lionel Messi, a u strijelce su se još upisali Gerard Pique i Adriano Correia.

Koliko će ove sezone Roma zaista moći protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja prvaka Evrope vidjećemo za nešto više od dvije sedmice kada je na rasporedu prvi meč ovih ekipa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do sada su Barca i Roma igrale četiri puta. Oba tima imaju po jednu pobjedu, dok su dva duela završila neriješeno.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dino123
Jedva cekam
1 0
dino123
Jedva cekam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi