Još jednom ponovio zbog čega je potpisao za Juve

Pjanić otvorio dušu: Nisam nikoga izdao!

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić dao je interesantnu izjavu za italijanske medije u kojoj se još jednom dotakao svog prelaska iz Rome u Juventus, koji mu navijači rimskog kluba još uvijek ne praštaju.

Pjanić uživa u Juventusu, ali možda su ti "duhovi prošlosti" nešto što Pjanića i dalje ponekad muči.

"Poslije pet divnih godina u Rimu, odlučio sam da doživim neka nova iskustva. Karijera nije duga, a osvajati trofeje s Romom... Bilo bi to jedinstveno iskustvo, pokušao sam ali nisam uspio. Znam, mnogi pričaju loše o meni zbog tog transfera, ali ja nisam nikoga izdao. Samo sam osjetio da mi treba novi izazov u životu, Juve me je pratio, bio korektan i uslijedio je transfer", rekao je Pjanić, koji je objasnio razliku u igranju za Romu, odnosno Juventus:

"U Rimu svi pričaju o fudbalu i misle o tome od jutra do večeri, a ako si dobar vinut će te u zvijezde. To zna biti i negativno ako izgubiš osjećaj za balans. A u Juventusu se, jednostavno, osjećaš kao pobjednik. Otkad sam došao u trening centar tako se osjećam, ovdje se u zidovima osjeća pobjeda. Vidiš sve te trofeje i shvatiš da je uspjeh DNK ovog kluba".

Pjanić ipak ističe da mu je drago zbog Rominih uspjeha, kojoj želi puno sreće u duelima sa Barcelonom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sretan sam što je Roma u četvrtfinalu Lige prvaka, a naš duel sa Realom će biti fantastičan. To je repriza finala iz prošle godine. Što se tiče Serije A, mislim da Napoli igra najbolji fudbal, ali Juve je opasniji i pametniji".

Podsjetimo, Miralem Pjanić je u Juventus stigao 2016. godine za 32 miliona eura, koliko je Roma morala prihvatiti zbog klauzule u njegovom ugovoru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.