Sjajne vijesti za Barcelonu, loše za Džeku i društvo

Sergio Busquets na terenu ranije nego što se očekivalo

Sjajne vijesti za Barcelonu, loše za Džeku i društvo

Veznjak Barcelone Sergio Busquets se povrijedio prije nekoliko dana u revanš meču osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, kada je zadobio naprsnuće prsta desnog stopala.

Pretpostavljalo se da će Busquets pauzirati najmanje tri sedmice, tačnije do kraja prve sedmice aprila, ali danas su španski mediji prenijeli da će se sjajni veznjak oporaviti nešto ranije, te da da bi ipak trebao biti u kombinaciji za prvi susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Rome.

Sjajne su to vijesti za Katalonce, s obzirom da se radi o izuzetno važnom igraču u veznom redu ekipe Ernesta Valverdea.

Dakle, Busquets bi se u akciju trebao vratiti odmah nakon reprezentativn pauze, a navodno bi mogao biti spreman čak i za susret španskog šampionata koji Barcelona igra 30. marta protiv Seville.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Barcelona i Roma igraju prvi susret četvrtfinala Lige prvaka na Nou Campu 4. aprila, dok je revanš šest dana kasnije na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi