Euroliga

Nemoć Zvezde u Atini, Valencia nadigrala Real

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea, Panathinaikosa, Žalgirisa i Valencije upisali su domaće pobjede u večerašnjim susretima 27. kola Eurolige.

Fener je sa 87:73 deklasirao Maccabi iz Tel Aviva uz sjajno izdanje Marka Gudurića, koji je ubacio 23 poena, dok je Luigi Datome dodao 16 poena i turski tim je sada na dvije pobjede manje od vodećeg CSKA iz Moskve.

Zvezda je ostala bez ikakvih šansi za play-off nakon teškog poraza u Atini od Panathinaikosa, koji je slavio sa 91:71.

Chris Singleton je ubacio 21 poen za Panatu, dok je Nick Calathes dodao 17. Kod gostiju iz Beograda istakli su se Dejan Davidovac sa 17 i Alen Omić sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U španskom derbiju Valencia je sa 96:88 nadigrala Real Madrid, a nekoliko domaćih igrača bilo je dvocifreno na kraju. Dubljević je ubacio 17, Pleiss 14, Martinez i Sastre po 11, Van Rossom 10 poena. Na drugoj strani Jefrey Taylor je ubacio 17, koliko je ubacio i Facundo Campazzo. Izostala je podrška ostalih, prvobitno Luke Dončića.

Siguran domaćin bio je i Žalgiris, koji je u Kaunasu sa 77:65 savladao Milano. White i Jankunas sa 16, odnosno 15 poena predvodili su domaći tim, a Gudaitis je protiv svojih na drugoj strani ubacio 19 poena uz 10 skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.