CSKA prejak za Unicaju, Fener nakon preokreta savladao Žalgiris

Euroliga, 25. kolo

CSKA prejak za Unicaju, Fener nakon preokreta savladao Žalgiris

CSKA je već obezbijedio plasman u Final Eight, a Moskovljani i suvereno drže prvu poziciju na tabeli. Danas su na svom parketu ugostili ekipu Unicaje, te su upisali pobjedu rezultatom 101:76.

Domaći su od samog početka krenuli u svom prepoznatljivom ritmu, pa su nakon 10 minuta igre imali +10 (30:20). Moskovljani su do odlaska na odmor povisili prednost na +14 (57:43), da bi i u drugom poluvremenu nastavili sa dobrom igrom.

Briljirao je Nando de Colo koji je imao odličnu šutersku noć, a CSKA je i u nastavku uspijevao držati sve u svojim rukama, pa su Moskovljani na kraju stigli do ubjedljive pobjede. Bio je ovo njihov 20. trijumf u tekućoj sezoni Eurolige.

Domaću ekipu je do pobjede vodio sjajni Nando de Colo koji je ubacio 23 poena. Will Clyburn je dodao 13, Rodriguez 11, dok su po 10 poena postigli Kurbanov i Hunter.

Kod Unicaje je najefikasniji bio Nemanja Nedović sa 15 poena. Osim Nedovića jedini dvocifren u redovima Unicaje je bio James Augustine koji je postigao 12 poena.

Fenerbahče je uspio slaviti gostujuću pobjedu nad Žalgirisom rezultatom 78:85.

Izabranici Željka Obradovića su do trijumfa stigli zahvaljujući preokretu u zadnjoj dionici.

Žalgiris je bio puno bolji rival u prvom poluvremenu, a u drugoj dionici su domaći imali i +12.

Na odmor se otišlo prednošću Žalgirisa od 40:31, ali Fener u nastavku uspijeva potpuno istopiti zaostatak, a polovinom zadnje dionice i preći u vodstvo.

Nakon što su stigli do vodstva košarkaši Fenera su napravili odličnu seriju kojom su došli do +8 dvije minute prije kraja. Iako se Žalgiris pokušao vratiti u samom finišu, bilo je prekasno, pa je Fener upisao trijumf.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fenerbahče je ovom pobjedom prestigao Olympiacos i došao do druge pozicije na tabeli. Ipak, Olympiacos tek treba da odigra svoj susret 25. kola.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Luigi Datome sa 16 poena, dok je jedan manje dodao Kostas Sloukas. Sa druge strane, kod Žalgirisa su se istakli Jankunas sa 15 i Pangos sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi