Otputovao sa Bournemouthom u UAE

Howe: Begović odavno ima problema s koljenom

Bh. reprezentativac i čuvar mreže Bournemoutha Asmir Begović zbog povrede nije bio u stanju da se odazove selektoru Robertu Prosinečkom za predstojeće utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Begović već neko vrijeme ima problema sa koljenom i zamolio je selektora Prosinečkog da ga poštedi za martovsku reprezentativnu akciju, a iako je povrijeđen, ipak je otputovao sa svojim timom za mini pripreme u Ujedinjene Arapske Emirate. 

Tokom mini priprema u Emiratima naš golman će raditi lakšim intenzitetom, o čemu je za engleske medije govorio i menadžer Bournemoutha Eddie Howe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Begović odavno ima probleme s koljenom. Kad se prvi put požalio na to pomislili smo da je nešto ozbiljno, ali, srećom, bilo je perioda kada je nakon odmora mogao braniti. Mini pripreme u UAE za njega će biti prilika da se dobro odmori, a ne moram napominjati koliko je on važan za naš tim", kazao je, između ostalog, Howe. 

Umjesto Begovića u predstojećim utakmicama na golu našeg nacionalnog tima će tako biti Ibrahim Šehić, koji je još za vrijeme američke turneje pokazao da se na njega može itekako računati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.