Prosinečki u zadnji trenutak ostao bez Begovića

Neće braniti protiv Bugarske i Senegala

Prosinečki u zadnji trenutak ostao bez Begovića

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH naredne sedmice igra prijateljski meč protiv Bugarske u Razgradu, a četiri dana kasnije izabranici Roberta Prosinečkog igraju u Le Havreu protiv Senegala.

Selektor naše reprezentacije danas je objavio spisak igrača na koje će računati u naredne dvije utakmice. Na spisku se nalaze 23 fudbalera, a jedino iznenađenje jeste što Prosinečki u mečevima protiv Bugarske i Senegala neće računati na Asmira Begovića.

Golman Bournemoutha prvobitno je bio na spisku za ove utakmice, ali je Prosinečki bio primoran da umjesto njega pozove Jasmina Burića jer je Begović sinoć javio da ima bolove u koljenu. Odlučeno je da ne treba ništa rizikovati, te će Begović propustiti ova dva meča. 

"Begović je sam tražio da ne dođe zbog bolova u koljenu i velikog broja utakmica. Odlučeno je da bude pošteđen", kratko je rekao Prosinečki.

Podsjećamo, na spisku Prosinečkog za prijateljske susrete sa Bugarskom i Senegalom nalaze se: Jasmin Burić (Lech), Ibrahim Šehić (Qarabag), Kenan Pirić (Zrinjski/Maribor), Ognjen Vranješ (AEK), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Samir Memišević (Groningen), Sead Kolašinac (Arsenal) Ervin Zukanović (Genoa), Jozo Šimunović (Celtic), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Juventus), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Kenan Kodro (Grasshoppers), Elvis Sarić (Sarajevo), Goran Zakarić (Željezničar), Haris Medunjanin (Philadelphia Union), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Smail Prevljak (Mattersburg), Edin Višća (Basaksehir), Riad Bajić (Basaksehir).

Promo

Top Komentari

SEIKO
KAKVA SU OVO GOVNA SA OVIM REKLAMAMA ŠTO ISKAČU. JOŠ MALO PA ĆETE I HAŠIŠ REKLAMIRATI, NIKAKVE RAZLIKE NEMA IZMEĐU KLADIONICA I DROGE.
13 0
SEIKO
Golman givikt nam netreba, koji će na qrac.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi