Je li vrijeme za pomirenje?

Tišina na Old Traffordu nikom neće ništa dobro donijeti

Edmir Škorić

Prolazi vrijeme, stvari se ne mijenjaju, Jose Mourinho ne pomišlja da odustane od svojih principa i zamisli.

United je ispao od Seville u osmini finala Lige prvaka i baš u tom revanšu protiv Andalužana, kada je Paul Pogba meč počeo s klupe, mogla je da se osjeti ta netrepljivost na Old Traffordu i da se na neki način pokaže tačnim ono što i Pogba i Mourinho uporno pokušavaju sakriti.

Pogba je izgubio startno mjesto u Unitedu, ne zato što nije dovoljno kvalitetan, već je Jose tip koji ne popušta i koji ne priznaje greške, pa ako kaže da je ovo najbolja formacija - onda je to to. Ako se Pogbi takav sistem igre ne dopada i ako se u njega ne uklapa, onda može sjediti na klupi ili tribinama, bez obzira što je plaćen 105 miliona eura u avgustu 2016. godine.

Uslijedio je krizni period u Manchesteru, ali Mourinho se nakon eliminacije od Seville pravdao da je "normalno da United ispadne i da je već navikao na to", izazvao je bijes navijača, koji su jedva prežalili i rano izgubljenu titulu, ali Portugalac i dalje tjera po svom i ne planira da popusti u svojoj tvrdoglavosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ima i dalje upravu kluba, pravit će tim i za narednu sezonu, a ako se ništa drastično ne popravi, teško da će Pogba ostati član Crvenih vragova, baš kao i mnogi drugi. Pogbin agent Mino Raiola je nedavno rekao da uveliko radi na "slučaju Pogba", da pregovara, sjeda s potencijalnim kupcima, a šta će od svega na kraju biti, za sada je teško zaključiti.

Na Old Traffordu sada čekaju kraj sezone, pa da se krene razmišljati o novoj, a na Mourinhu je da odredi koji to igrači kvare atmosferu i ne daju dovoljno i koji nisu sposobni igrati po njegovim željama i zamislima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.