Foto: EPA

Predložio mu klub za budućnost

Messi savjetovao Neymara o novom transferu

Midhat Šljivak

Prva zvijezda Barcelone Lionel Messi savjetovao je Brazilca Neymara pred sagu oko novog transfera.

Neymar je prošlog ljeta napustio Barcelonu i za 222 miliona eura je pojačao PSG, ali se već uveliko priča da bi već tokom ljeta brazilski majstor mogao u Real Madrid.

Međutim, Don Balon tvrdi da se Messi savjetodavno uključio pred odluku Brazilca koja predstoji. On mu je savjetovao da ne ide u Real, već da bi ga trebao zanimati prelazak u Manchester City.

Argentinac smatra da je stil igre koji gaji Pep Guardiola pogodan za Neymara. Savjetovao mu je navodno da ozbiljno razmisli o odlasku u Manchester jer bi tamo imao šta da pokaže i dodatno bi napredovao uz Guardiolu.

Ranije se Neymar povezivao sa prelskom u redove Cityjevog rivala Uniteda i svakako da će biti interesantno vidjeti hoće li na kraju brazilski fudbaler napustiti PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je u prvoj sezoni odigrao 30 utakmica za francuski tim, a postigao je 29 golova uz 19 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.