Jorge Sampaoli zna koliko je teško to breme

"Messiju je na glavu naslonjen revolver"

Edmir Škorić

Argentina ima velike planove kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo u Rusiji i naravno sve se manje ili više vrti oko Lionela Messija.

Zvijezda Barcelone glavna je uzdanica Gaučosa i selektor Jorge Sampaoli je zapravo najbolje slikovito opisao kompletnu situaciju.

"Messi na glavu ima prislonjen revolver koji se zove Svjetsko prvenstvo. Ako ga ne osvoji on će opaliti i ubiti ga. Iz tog razloga Messi ne može uživati u svojem talentu, a ta negativnost oko argentinske reprezentacije mu jako šteti", rekao je Sampaoli.

Messi Barcelonom ima gomilu trofeja, osvajao je sve i svašta, ali nedostaje kruna karijere, a to bi bio nalsov prvaka svijeta s Argentinom.

"Dao sam sve od sebe. Igrao sam četiri finala. Nitko više od mene nije želio nešto osvojiti s reprezentacijom, ali nije išlo. Mislim da je najbolje za mene, a i za puno drugih ljudi da odem iz reprezentacije", rekao je Messi nakon nesretnog finala 2016. godine i poraza od Čilea, kada je promašio odlučujući penal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, odlučio je ostati, želi pomoći Argentini u Rusiji, a koliko će ova južnoamerička selekcija uspjeti da napravi pod ogromnim pritiskom, ostaje da vidimo za koji mjesec.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.