Messi savjetovao Neymara o novom transferu
Foto: EPA

Predložio mu klub za budućnost

Messi savjetovao Neymara o novom transferu

Midhat Šljivak

Prva zvijezda Barcelone Lionel Messi savjetovao je Brazilca Neymara pred sagu oko novog transfera.

Neymar je prošlog ljeta napustio Barcelonu i za 222 miliona eura je pojačao PSG, ali se već uveliko priča da bi već tokom ljeta brazilski majstor mogao u Real Madrid.

Međutim, Don Balon tvrdi da se Messi savjetodavno uključio pred odluku Brazilca koja predstoji. On mu je savjetovao da ne ide u Real, već da bi ga trebao zanimati prelazak u Manchester City.

Argentinac smatra da je stil igre koji gaji Pep Guardiola pogodan za Neymara. Savjetovao mu je navodno da ozbiljno razmisli o odlasku u Manchester jer bi tamo imao šta da pokaže i dodatno bi napredovao uz Guardiolu.

Ranije se Neymar povezivao sa prelskom u redove Cityjevog rivala Uniteda i svakako da će biti interesantno vidjeti hoće li na kraju brazilski fudbaler napustiti PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je u prvoj sezoni odigrao 30 utakmica za francuski tim, a postigao je 29 golova uz 19 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi