Batistuta nahvalio Džeku, pa odbrusio Messiju

Ne štedi zvijezdu Barcelone

Batistuta nahvalio Džeku, pa odbrusio Messiju

E. Škorić

Legendarni napadač Gabriel Batistuta bio je oštar prema Lionelu Messiju, rekavši da ovaj nikada neće dostići nivo Diega Maradone.

Messi se smatra najboljim igrače proteklih 15-ak godina, neki bi reki i najboljim svih vremena, ali Batistuta to kategorički odbija priznati. Za njega, Diego je bio najbolji.

"Diego je najbolji ikada. On je u mnogim stvarima zastupao Argentince, ne smao u nogometu.Imao je karizmu i nevjerovatne sposobnosti. Messi, makar tehnički bio i bolji, ne može da nadmaši Diega. Lionel jednostavno nema tu karizmu", rekao je Batistuta, pa je dodao:

"Diego je mogao da komanduje stadionom, svi su ga gledali. Igrao sam s njim i mogu vam reći da je bio jednostavno uvijek odlučujući faktor. Maradona je poezija, Messi je proza".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je tehnički savršen, postigao je više golova od ikoga, ali za mene on nije Diego i nikada to neće biti", priznaje Batistuta, koji je kao bivši igrač Rome hvalio i Edina Džeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi