Ko o čemu? Sampaoli o Dybali i Icardiju
Foto: EPA

Selektor Argentine se pravda zbog izostavljanja zvijezda

Ko o čemu? Sampaoli o Dybali i Icardiju

M. Šljivak

Argentina je sinoć u Manchesteru u pripremnom meču za Svjetsko prvenstvo savladala Italiju sa 2:0.

Selektor Gauočosa Jorge Sampaoli nije u ovom susretu mogao računati na prvu zvijezdu tima Lionela Messija, koji je povrijeđen, a pozive u nacionalni tim nisu dobili Paulo Dybala i Mauro Icardi, fudbaleri koji bi vjerovatno igrali u bilo kojoj drugoj selekciji na svijetu.

Sampaoli je njihovo nepozivanje opravdao činjenicom da 'u nacionalnom timu ne pružaju igre kao u klubu i da je više bitna timska igra od imena', a nakon meča sa Italijom ponovo se dotakao ovih fudbalera.

"Icardi i Dybala su veoma bitni fudbaleri i ja još nisam ništa odlučio o timu koji će putovati u Rusiju. Samo želim reći da su do ovih utakmica konstantno bili pozivani u reprezentaciju", kratko je rekao Sampaoli.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, prethodne izjave pokazuju da bi se vrlo lako moglo desiti da ovi fudbaleri ne putuju na Mundijal i biće veoma interesantno vidjeti šta će se desiti na kraju.

Novu utakmicu Argentina igra u utorak u Madridu, a protivnik im je selekcije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi