Plavci u nedjelju dočekuju Tottenham u velikom derbiju

Chelseaju ne treba bolja motivacija od ove: Pola čovjek, pola zvijer!

Bliži se nedjelja i londonski derbi u kojem će na Stamford Bridgeu snage odmjeriti Chelsea i Tottenham, a nekadašnji napadač Plavaca Didier Drogba je odlučio ohrabriti i motivisati izabranike Antonia Contea pred veliku utakmicu.

Chelsea trenutno zaostaje pet bodova za mjestom koje vodi u Ligu prvaka, pa bi tri boda protiv Tottenhama u ligaškom derbiju bila zlata vrijedna za Contea i njegovu eipu.

Shvativši koliko je bitna predstojeća utakmica, Drogba je odlučio uputiti motivirajuću poruku ekipi Chelseaja, uz koju je "priložio" i video klip svog "terorisanja" odbrane Pijetlova iz vremena kada je Stamford Bridge zvao domom.

"Uvijek budite pozitivni, uvijek pravite nešto od ničega! Nisam na boljoj nozi? Nema problema uvijek koristim svoje najbolje oružje. Ovdje su mi asistirali Petr Cech i Frank Lampard... Idemo plavi!", napisao je Drogba na Instagramu i postavio snimke golova koje je kao igrač Chelseaja postigao protiv Tottenhama. Tačnije gola za 1:1 u decembru 2010, kao i pogotka koji je postigao u ubjedljivoj pobjedi Chelseaja (5:1) u polufinalu FA Kupa 2012. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.