Foto: premierleague.com

Novi trijumf ekipe Pepa Guardiole

Nezaustavljivi su: City se prošetao Goodisonom

M. Šljivak

Manchester City lagano u 32. kolu Premiershipa savladao na gostovanju ekipu Evertona sa 1:3 i tim Pepa Guardiole samo čudo može zaustaviti na putu ka tituli prvaka.

Gostovanje na Goodison Parku prošlo je lakše od očekivanog. Everton nije mogao ništa u ovom duelu, a pobjednik se znao već nakon prvih 45 minuta.

City dobro otvara meč i u četvrtoj minuti prekrasnim pogotkom Sanea dolaze do prednosti od 0:1.

Već u 12. minuti novi gol u mrežu domaćeg tima. De Bruyne je poslužio Gabriela Jesusa, a ovaj pogađa za 0:2.

Na novi gol u mreži Jordana Pickforda čekalo se do 37. minute. David Silva bježi odbrani Evertona, uposlio je Sterlinga, a ovaj pogađa za uvjerljivih 0:3.

Sve što je Everton u ovom meču napravio je gol Bolasieja u 63. minuti za konačan rezultat meča od 1:3.

City je ponovo na 16 bodova prednosti ispred gradskog rivala Uniteda i samo ih čudo može spriječiti da dođu do pete titule prvaka Engleske.

Premiership, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Manchester City 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.