SportSport.ba saznaje

Promjene u Zvijezdi: Đurić napustio klub, Šabić od sutra bivši?

Edmir Škorić

Nakon male rezultatske krize, u Nogometnom klubu Zvijezda Gradačac odlučili su se na promjene.

Zvijezda je dobro počela proljetni dio prvenstva, pa je ostvarila dvije uzastopne pobjede, nad Igmanom u Gradačcu i u Simin Hanu protiv Sloge u derbiju, a onda je uslijedila jedna negativna serija.

Prvenstveno se to odnosi na remije s Metallegheom i Slavenom u Gradačcu, pa i na poraz od Jedinstva u Bihaću, mada je danas sastav Zvijezde bio bliže pobjedi od Olimpika u derbiju kola. Zvijezda je i dalje u vrhu i ima isti broj bodova kao Sloga, ali uprava kluba odlučila se na određene poteze.

U srijedu je klub saopštio Zdravku Đuriću da je vrijeme za rastanak, pa on više nije sportski direktor crveno-bijelih, što je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba.

"Klub je odlučio da se rastanemo i ja sam prihvatio takvu odluku, a Zvijezdi naravno želim sve najbolje i danas sam bio na utakmici kako bih joj dao podršku. Ostajem u Gradačcu, navijat ću za Zvijezdu, a vidio sam da imam i podršku Gradačačana. Nadam se da će Zvijezda izboriti Premijer ligu i bez mene", poručio je Đurić.

Sutra ujutro će se znati šta će biti s trenerom Nerminom Šabićem. Zakazan je sastanak u klubu i Šabić bi, prema informacijama koje imamo, lako mogao postati bivši poslije serije loših rezultata.

"Ne mogu vam ništa reći trenutno, sutra imamo sastanak i onda će se više znati", kazao je Šabić za SportSport.ba, pa kratko prokomentarisao trenutnu krizu Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pa malo smo izgubili samopouzdanje nakon tih domaćih remija u utakmicama gdje su nam bile neophodne pobjede. Danas smo bili bliže pobjedi od Olimpika, ali eto opet smo osvojili bod protiv jake ekipe kao što je Olimpik. Pokazalo se i danas da ovaj tim ipak ima neki kvalitet i da ovi igrači nešto vrijede", tvrdi Šabić.

U Zvijezdi se nadaju da će završiti ispred Sloge i ostalih konkurenata, ali to neće biti nimalo lako. Crveno-bijeli imaju težak raspored, a rivali igraju u sve boljoj formi, konkretno tu mislimo na Slogu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.