Derbi u Gradačcu: Trenutak istine za Zvijezdu i(li) Olimpik

Najava 21. kola Prve lige FBiH

Derbi u Gradačcu: Trenutak istine za Zvijezdu i(li) Olimpik

E. Škorić

U subotu se igraju svi susreti 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Sve smo bliže kraju, a u Prvoj ligi sve je više uzbuđenja, pa tako se očekuje i danas mnoštvo zanimljivosti na osam terena. Nastavit će se borba za Premijer ligu, a broj kandidata se povećao na pet, jer bilo bi suludo sada otpisati i Velež, makar Rođeni imali sedam bodova manje u odnosu na vodeću Zvijezdu.

Derbi se igra u Gradačcu i to bi mogao biti meč odluke. Zašto? Zvijezda je u lošoj seriji, ima samo dva boda iz tri meča, od čega su dva bila na Banja Ilidži, pa bi eventualni poraz od Olimpika mogao označiti i kraj snova za nekadašnjeg premijerligaša da se opet vrati u društvo najboljih. S druge strane, Olimpik je doživio hladan tuš i poraz od Metalleghea na domaćem terenu spustio je Otočane na četvrto mjesto, ali s eventualnom pobjedom nad Zvijezdom ovaj tim bi se opet vratio u igru za prvo mjesto.

Ovakav rasplet najbolje zapravo odgovara Slogi, koja je u Gračanici slavila s 4:1 protiv Bratstva, a sada će ugostiti TOŠK i ako iskoristi ulogu favorita i upiše pobjedu, a uz eventualni remi u Gradačcu ili poraz Zvijezde, doći će na prvo mjesto.

Sloga polako diže formu, sasvim će sigruno biti jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu, ali sada su se pojavili i novi kandidati. Orašje je na samo dva boda od vodeće Zvijezde i ima dobar raspored do kraja, pa ako Labudovi budu imali ambicije, sve je moguće. Orašje sada gostuje Igmanu, pa dočekuje Slogu u derbiju 22. kola. Dakle, sve je u njihovim rukama...

Velež se počeo buditi, mada će mnogi reći da je nemoguće da mostarski gigant ove sezone završi ispred svih. Ali ako dobije u narednim mečevima Bosnu (danas u Mostaru), Iskru u Bugojnu i Rudar Kakanj na svom stadionu, eto Rođenih u igri.

Koliko je zanimljivo u gornjem, toliko je zanimljivo i u donjem dijelu tabele. Travnik je na dnu s 13 bodova, ispred je Jedinstvo s 14, pa su se odmakli Iskra sa 18 i TOŠK sa 20 bodova. Tri ekipe ispadaju, pa je i dalje sve moguće.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo u Bihaću dočekuje Slaven i nakon pobjede nad Zvijezdom u srijedu, ima priliku da uveže još jednu pobjedu, ali ovo je svakako jedan od posljednjih vozova za nekadašnjeg premijerligaša. Iskra je ispustila 2:0 u Živinicama, a sada joj slijedi teško gostovanje u Kaknju kod Rudara, dok Travnik očekuje uvijek neugodno gostovanje Čapljini. U Jajcu Metalleghe će ugostiti Bratstvo iz Gračanice, ali obje ekipe su manje ili više izvan opasne zone i na dobrom putu da ostanu u ligi.

Ispred nas je još 10 kola, a sve je izvjesnije da će se do samog kraja voditi žestoka bitka za prvo mjesto. Nekoliko je kandidata, a ko će na kraju uspjeti, ostaje da vidimo u narednim sedmicama.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi