Teško je vjerovati, ali...

Između regionalnih klubova se sprema evropski transfer: Dinamo ostaje bez najboljeg igrača?

Ako je suditi prema tekstu srbijanskog portala Alo.rs, ovog ljeta bi nas trebao očekivati jedan od najvećih, ako ne i najveći transfer među klubovima bivše Jugoslavije. 

Pomentui izvor prenosi kako beogradski Partizan ima velike ambicije na transfer tržišu narednog ljeta, a jedan od prvih želja navodno je alžirski fudbaler koji nastupa za Dinamo Zagreb, El Arbi Hillel Soudani.

Koliko god je ova vijest neočekivana, vjerovatno je toliko i nerealna iz više razloga. Alo.rs piše da bi olakšavajuća okolnost za Partizan trebala biti ta što Soudaniju ističe ugovor u decembru ove godine, što nije istina. Naime, Alžirac ima važeći ugovor sa Dinamom do ljeta 2020. godine.

Osim toga, Soudani u Dinamu važi za najboljeg fudbalera i strijelca te upravo zbog toga ima platu nešto veću od milion eura. Veliko je pitanje može li Partizan da mu ponudi toliku ili veću platu, a također je pitanje da li ovaj fudbaler ima ambicije da pređe u beogradski klub.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Navodno su kontakti Partizana i Dinama već ostvareni i počeli su pregovori. Ukoliko ne uspije dovesti Soudanija, Partizan bi se navodno trebao okrenuti Miralemu Sulejmaniju i Nikoli Stojiljkoviću.

Soudani je u tekućoj sezoni postigao 13 pogodaka na 20 odigranih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.