Nakon slabih partija

Barcelona otpisala Umtitija

Edmir Škorić

Francuski stoper Samuel Umtiti najvjerovatnije na ljeto odlazi iz Barcelone, pošto nema interesa za produženje ugovora.

Bliži se kraj njegovog ugovora s Barcelonom, no čelnici kluba još uvijek nisu sjeli za pregovarački stol sa Umtitijem, a navodno se to neće ni desiti.

El Mundo Deportivo je objavio kako je Barcelona odlučila da se odrekne Umtitija i da ga pusti da ode, a mogao bi ga kupiti Manchester United.

Poznato je da je u ugovoru Umtitija postavljena poprilično niska odštetna klauzula koju može da aktivira bilo koji klub i prema posljednjim informacijama učinit će to čelnici Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona bi mogla da se odbrani samo ako Umtiti potpiše novi ugovor s jasno promijenjenom stavkom odštetne klauzule, ali Katalonci nemaju namjeru jer ih je navodno Francuz razočarao slabim partijama u posljednje vrijeme.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Rome u Rimu (3:0), nakon kojeg je Barcelona ispala iz Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti