Posao vrijedan 600 miliona eura: Ovako će izgledati novi Camp Nou

Rekonstrucija legendarnog stadiona

Posao vrijedan 600 miliona eura: Ovako će izgledati novi Camp Nou

Midhat Šljivak

Barcelona je predstavila projekat renoviranja stadiona Camp Nou i kompletne gradske četvrti, a koji će koštati 600 miliona eura.

Simbol katalonskog fudbala trenutno prima 99.354 gledaoca, a nakon rekonstrukcije, koja je planirana da se završi do 2021. godine, stadion će moći da primi 105.000 navijača.

Nije samo Camp Nou predmet rekonstrukcije. Projekat će izmijeniti i kompletnu četvrt Les Corts gdje se nalazi stadion i ona će imati posve novi izgled.

Novi Camp Nou će biti u potpunosti natkriven, doći će do obnove i ostalih edijelova stadiona, a li glavni dio radova biće na okolnoj infrastrukturu. Biće povećana zelena površina oko stadiona izmiještanjem parkinga ispod zemlje, a pored stadiona biće izgrađene četiri zgrade u kojima će biti klupska uprava.

Također, planirana je i izgradnja velikog hotela, pješačke zone, a klub će investirati i u saobraćajne projekte koji će omogućiti lakši dolazak do novog stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svakako je interesantno da će kompletan projekat financirati klub, a čeka se urbanistička dozvola za početak radova, što bi trebala biti puka formalnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi