Iniesta se dogovorio sa kineskim timom, plata je ogromna

Napušta voljenu Barcelonu

Iniesta se dogovorio sa kineskim timom, plata je ogromna

Midhat Šljivak

Andres Iniesta odlučio je i definitivno napustiti Barcelonu na kraju sezone.

Nakon 18 godina legendarni veznjak je odlučio da napusti voljeni tim, a karijeru će nastaviti u kineskoj Superligi, odakle je dobio ponudu koju ponudu jednostavno nije mogao odbiti.

Novi klub 33-godišnjeg fudbaler postaće Tianjin Quanjian, a Španac će na godišnjem nivou zarađivati nevjerovatnih 37 miliona eura.

Ipak, njegovi rezultati sa Barcelonom će ostati zauvijek upamćeni. Do sada je osvojio 30 trofeja, a moguće je da će do kraja sezone podići još dva pehara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iniesta je za Barcu odigrao 665 zvaničnih utakmica i u analima će ostati upisan kao jedan od najboljih igrača svih vremena.

U kineskom timu slavni veznjak će se pridružiti Alexandreu Patu, Axelu Witselu i Anthonyju Modesteu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi