Teško mu palo ispadanje Juventusa

Bonucci: Hvala Bogu što nisam bio u Madridu kad je sviran penal

Sporna situacija s kraja utakmice između Real Madrida i Juventusa i dalje je aktuelna tema u medijima.

Juventus je u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka vodio protiv Reala sa 3:0, a onda je u nadoknadi sudac pokazao na bijelu tačku poslije kontakta Benatije i Vasqueza. Najstrožiju kaznu u gol je pretvorio Ronaldo, pa se tako Juventusova bajka u sekundi pretvorila u tragediju.

Eliminacija Juventusa teško je pala i Leonardu Bonucciju, koji je godinama bio jedan od stubova odbrane Juventusa.

"Mnogo sam sretan zbog Rome, ali i tužan zbog Juventusa. Ne dešava se svaki dan da postignem tri gola na Bernabeu. Na kraju, imali smo taj sporan penal, ali Juventus je pokazaoda je tu, na samom vrhu, a incedenti ovakvi se dešavaju", kazao je Bonucci, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Hvala Bogu što nisam bio tamo kad je svirao taj penal. To mislim jer bih teško zadržao svoje instinkte pod kontrolom."

Bonucci je, podsjetimo, ljetos prešao iz Juventusa u Milan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.