Roma sutra igra jedno od pet finala za plasman među četiri najbolje ekipe, a odmah potom slijedi susret protiv Liverpoola.

Trener Rome pred meč protiv SPAL-a

Di Francesco: Džeko ili Schick počinju u napadu, pričat ću sa Edinom

Trener Rome Eusebio Di Francesco poručio je pred sutrašnju utakmicu njegovog tima protiv SPAL-a da ekipa nije mislima okrenuta prema Liverpoolu i da će se morati dobro oznojiti kako bi odnijeli sva tri boda sa ovog gostovanja.

Roma se bori za jednu od prve četiri pozicije koja će i naredne sezone voditi u Ligu prvaka, a naredna prepreka na tom putu joj je SPAL. Iako se ne radi o pretjerano atraktivnom rivalu, Di Francesco poziva na oprez.

"SPAL je dobro organizovan tim koji pruža malo prostora protivniku za prilike. Moramo biti dobri i skoncentrisani kako bi iskoristili eventualne prilike koje nam se ukažu. Perotti će biti pozvan i vidjet ćemo da li će biti spreman da zaigra od prve minute. Kolarov? On ima zamor mišića i neće igrati na ovom meču", rekao je Di Francesco.

Trener Rome je poručio da ekipa nije mislima okrenuta prema Liverpoolu, a također je dodao da još treba razmisliti o tome ko će početi u napadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovarat ću sa Edinom i donijet ću odluku. U napadu ćemo igrati s jednim igračem, njim ili Schickom. Utrka za plasman u Ligu prvaka? Slijede nam ključni mečevi, ne smijete propustiti ni jedan, počevši od sutra".

Podsjetimo, susret između SPAL-a i Rome igra se sutra od 15.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.