Stara dana pregovara oko dovođenja srbijanskog reprezentativca

SMS stopama Pjanića, transfer je izvjestan?

Edmir Škorić

Ima Juventus njuh za kvalitetne igrače, bilo da se radi o defanzivcima, veznjacima ili napadačima, a ovaj put na meti Stare dame je još jedan "domaći" nogometaš.

Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Miralem Pjanić i Federico Bernardeschi su napimjer igrali u klubovima u Seriji A, a čije je kvalitete Juventus lako prepoznao. Sada je to slučaj sa Sergejom Milinković-Savićem.

Srbijanski reprezentativac spreman je za veliki transfer nako odlične sezone u Laziju i za njegove usluge se prvenstveno zanima(o) Manchester United, a sada se ozbiljno u priču uključio Juventus.

Stara dama ne želi da SMS ode u Englesku i pokušat će ga dovesti u svoje redove. Navodno su krenuli pregovori, a Lazio traži barem 100 miliona eura za svoju zvijezdu.

Pokušat će Juve da se nagodi s rimskim klubom, a dolazak Milinković-Savića zasigurno bi bio transfer ljeta u evropskom nogometu. SMS-u Juve može da ponudi startno mjesto i visoka primanja, ali i borbu za trofeje i u Italiji i u Evropi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, ne treba očekivati da će Jose Mourinho tako lako odustati od srbijanskog veznjaka, tako da se očekuje žestoka bitka Stare dame i Crvenih vragova u narednih nekoliko mjeseci.

U tekućoj sezoni je 23-godišnji centralni vezni igrač Lazija postigoa 11 golova uz osam asistencija na 40 mečeva, od čega devet golova i tri asistencije na 30 mečeva u Seriji A. Prije Lazija igrao je za Genk i Vojvodinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.