Allegri: Duel sa Napolijem neće biti odlučujući

Trener Juventusa pred derbi

Allegri: Duel sa Napolijem neće biti odlučujući

U Torinu se sutra u okviru 34. kola italijanske Serie A igra veliki derbi između Juventusa i Napolija.

Juventus bi eventualnim trijumfom pobjegao Napoliju na sedam bodova i time došao na korak od nove titule, međutim trener Massimiliano Allegri vjeruje da sutrašnji dvoboj neće biti odlučujući.

"Napoli je sjajan ove sezone, postao je prava opasnost u Italiji, ali i u Evropi. Sutra za nas kreće mini prvenstvo od pet utakmica i moramo dati sve od sebe. Važna je to utakmica, no ne i odlučujuća. Moramo ostati hladne glave, jer je ova utakmica važnija Napoliju nego nama", kazao je Allegri.

Allegri je također istakao da se Pjanić oporavio i da će konkurisati za meč, kao i Mandžukić, dok su van stroja Sturaro i De Scigli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama i Napoli se sastaju sutra s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi