Novajlije u timu

Bayernov sastav izazvao čuđenje, ali i kao takav vodi protiv Eintrachta

Edmir Škorić

Nema šta, bilo je i jasno da će Jupp Heynckes promiješati karte pred bitan revanš s Real Madridom u polufinalu Lige prvaka, ali baš ovoliko...

Bayern je u 32. kolu Bundeslige ugostio Eintracht Frankfurt, pa je u Minhen stigao novi trener Bavaraca Niko Kovač.

Domaćin je bez imperativa, osigurao je ranije naslov u Njemačkoj, a sada je mislima isključivo na utakmici s Realom u Madridu, koja je na program u utorak navečer i njemački tim pokušaće da nadoknadi 2:1 iz prvog meča.

Stoga je Heynckes danas odlučio šansu dati rezervistima i juniorima, pa prvih 11 prvaka Njemačke izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ulreich - Bernat, Hummels, Mai, Kimmich, Dorsch, Rudy, Tolisso, Evina, Wagner i Shabani.

Da, tu su Ulreich, Hummels, Kimmich, Rudy, Wagner i Tolisso, ali glavne zvijezde odmaraju, a uprkos ovakvom sastavu Bavarci vode na poluvremenu s 1:0. Gol je postigao Doprsch u 43. minuti, mada je prethodno gostujući tim imao dvije dobre šanse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.