Uvjerljiv trijumf na Pecari

Široki pregazio Krupu

Midhat Šljivak

Široki Brijeg je u 7. kolu Lige za prvaka dočekao Krupu i na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Tim Gorana Sablića je odigrao zaista sjajan meč i na kraju je zasluženo upisao tri boda koja ih dodatno približavaju plasmanu u evropska takmičenja.

Široki je od samog početka meča dominirao, a prve šansu imao je Josip Ćorić čiji udarac nakon 10-ak minuta igre pogađa stativu.

Nakon još nekoliko pokušaja Širokobriježani u 23. minuti konačno lome otpor gostiju. Fejzić je odlično odbranio šut Ćorića, ali nakon ubacivanja ovog fudbalera iz kornera Bernardo Matić sjajno pogađa za 1:0.

Samo što su gosti krenuli sa centra primili su i drugi gol. Baraban je odlično prošao pored odbrane gostiju, uposlio je Bagarića kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Nastavili su domaći sa napadima i nakon drugog pogotka, a naredni gol postižu u 39. minuti. Fantastičnu akciju Ćorića i Markovića završava prekrasnim golom Matić za 3:0.

U finišu prvog dijela još jedan gol u mreži Krupe. Ovog puta je strijelac Josip Ćorić za uvjerljivu prednost nakon prvog poluvremena od 4:0.

I u nastavku domaći su mnogo bolji tim, a mreža Krupe po peti put se trese u 58. minuti. Barišić je dobro ubacio iz slobodnog udarca, a na pravom mjestu je Stjepan Lončar koji pogađa za 5:0.

Širokobriježani su do kraja lagano završili meč. Krupa je danas na Pecari bila potpuno nemoćna i na kraju su još i dobro prošli jer su mogli primiti još nekoliko golova i očigledno je da je ovaj tim bacio sve karte na finale Kupa protiv Željezničara.

Tim sa Pecare je ponovo pet bodova ispred Sarajeva u borbi za izlazak u Evropu i u jako dobroj su poziciji u tri preostala kola.

Liga za prvaka, 7. kolo:

Široki - Krupa 5:0 (Matić 23', 39', Bagarić 24', Ćorić 44', Lončar 58')

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Peko, Baraban, Wagner, Ćorić, Lončar, Bralić, Bagarić, Marković.

KRUPA: Fejzić, Galešić, Maksimović, Redžić, Makitan, Lukić, Vukotić, Balabanović, Aleksić, Banović, Šamara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.