Radnik i Krupa u finalu Kupa RS

Radnik se namučio protiv Modriče

Radnik i Krupa u finalu Kupa RS

S. Mlaćo

Radnik je pobijedio istim onim rezultatom kakvim je slavila Alfa Modriča u prvoj utakmici (3:2), ali je do svog devetog finala Kupa Republike Srpske stigao pošto ga je poslužila sreća prilikom izvođenja penala.

Sve je kao iz bajke krenulo za Modričane. Alem Merajić je u 25. minutu sapleo Darija Purića, a Dario Damjanović je sa 11. metara donio veliko slavlje domaćima. Ipak, ono je kratko potrajalo. Domagoj Franić je sa skoro 40 metara šutirao topovski i matirao nemoćnog Bojana Tripića. Potom je domaćin “pucao” po bokovima, srljao iz greške u grešku, a Aleksandar Glišić je to kaznio sa dva pogotka.

Semberci su uputili još nekoliko udaraca ka golu – neki su bili neprecizni, neke je zaustavio Tripić. Na drugoj strani su Ratko Dudić, pa Mitar Trifković i Danijel Zlatković šutirali odlično, ali je Branislav Ružić još bolje reagovao. Ipak, u 76. minutu iskusni Damjanović centrirao je sa lijeve strane, Neđo Šuka je kratko reagovao, a Zlatković glavom poslao loptu u mrežu.

U 'rulet' seriji svi izvođači su bili precizni, ali je Marko Tadić bio tragičar za domaće. Umjesto protivničke mreže pogodio je stativu i snovi domaćina su se raspršili. Radnik je izborio plasman u finale Kupa Republike Srpske!

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U drugom polufinalnom susretu Krupa je sa 3:0 nadigrala Leotar. Strijelci za Krupljane bili su dva puta Nusmir Fajić i jednom Saša Nikodijević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi