Široki pod imperativom pobjede, Sloboda dočekuje Vitez
Sablićevi izabranici će protiv Krupe i bez ponajboljeg igrača morati ići na tri boda ako ne žele ugroziti treće mjesto.

Nastavljaju se uzbuđenja na premijerligaškim terenima

Široki pod imperativom pobjede, Sloboda dočekuje Vitez

I danas će biti zanimljivo na terenima Premijer lige BiH. U Ligi za prvaka će Široki pokušati doći do trijumfa na svom terenu, dok su važne utakmice i pred ekipama Borca i Slobode u Ligi za ostanak.

Subota donosi samo jedan susret Lige za prvaka i to onaj između Širokog Brijega i Krupe na Pecari.

Široki će svakako biti pod imperativom pobjede pred svojim navijačima, s obzirom da su Sablićevi izabranici u prošlom kolu upisali poraz od Sarajeva u duelu direktnih konkurenata za treće mjesto koje vodi u Evropu.

Tri boda protiv rasterećene Krupe su od ključne važnosti za Širokobriježane ukoliko ne žele dati priliku ekipi Sarajeva da ih prestigne na trećem mjestu na kojem se trenutno nalaze sa 49 bodova, dva boda više od ekipe sa Koševa.

Široki se, međutim, ne može pohvaliti dobrom formom, s obzirom da u zadnjih pet utakmica domaćeg prvenstva Sablićevi izabranici nisu osjetili slast pobjede. Sa druge strane Krupa je pobjedom nad Željezničarom u prošlom kolu pokazala koliko je opasna, pa je sigurno da će se Starčević i na Pecari odlučiti za otvorenu igru.

Veliki hendikep za Široki će svakako biti neigranje ponajboljeg fudbalera Dine Ćorića za kojeg je sezona završena pošto je ove sedmice morao na operaciju ramena.

Susret Širokog i Krupe na Pecari počinje u 17:00 sati.

Kada je u pitanju Liga za ostanak danas su na rasporedu dvije utakmice. Borac će na svom terenu ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja, dok će Sloboda dočekati "prežaljeni" Vitez.

Za Borac, koji ima sve manje prostora za kiks, utakmica protiv Mladosti dolazi u dosta teškom trenutku, s obzirom da je zbog dugovanja Banjalučana prema bivšem fudbaleru Fedoru Predragoviću i treneru Vuletu Trivunoviću odigravanje iste dovedeno u pitanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, jučer su se pojavile informacije da će Borac uspjeti riješiti ove probleme, pa bi susret na Gradskom stadionu u Banjaluci trebao početi u zakazanom terminu, od 19:00 sati.

U istom terminu će početi i utakmica na Tušnju gdje Sloboda dočekuje Vitez koji će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH. Sloboda mora svim silama ići na tri boda protiv Vitežana kako ne bi ostavila prostora Čeliku da je sustigne i ugrozi opstanak Tuzlaka u društvnu najboljih. Sloboda se trenutuno nalazi na četvrtom mjestu Lige za ostanak sa 30 bodova, pet više od petoplasiranog Čelika kojem prijeti ispadanje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi