Bh. napadač postigao osam golova u Ligi prvaka

Džeko večeras sustigao Eto'a

Bh. napadač Edin Džeko večeras je još jednom postigao gol u Ligi šampiona. 

Bio je to ukupno osmi gol ove sezone za Džeku u Ligi šampiona, a na taj način je dostigao Samuela Eto'a. Kamerunac je, igrajući za Inter, postigao osam golova u Ligi prvaka u sezoni 2010/11 i od tada nijedan igrač koji igra za neku italijansku ekipu nije zabilježio toliko golova.

Osim navedenog, treba spomenuti i to da je Džeko sezonu završio na petom mjestu liste strijelaca skupa sa Ben Yedderom iz Seville. Niko od igrača koji će igrati u finalu ga ne može prestići jer su glavni golgeteri Reala i Liverpoola na prva četiri mjesta liste strijelaca.

Podsjetimo još jednom da je Džekina Roma večeras savladala Liverpool sa 4:2 u revanšu polufinala, ali to joj nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer je u prvom susretu izgubila sa 5:2 na Anfieldu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.