Romu jedan gol dijelio od novog čuda, ipak Liverpool putuje u finale!

Sjajan revanš meč polufinala Lige prvaka u Rimu

Romu jedan gol dijelio od novog čuda, ipak Liverpool putuje u finale!

Nakon pobjede Liverpoola na Anfieldu od 5:2, večeras je na prepunom Olimpicu odigran revanš meč polufinala Lige prvaka. Iako se Roma nadala novom čudu i došla do pobjede rezultatom 4:2, u finale se zahavljujući trijumfu iz prvog meča plasirao Liverpool.

Odlična atmosfera na Olimpicu je dočekala fudbalere obje ekipe. Igrači Rome su krenuli izuzetno agresivno od samog početka u želji da što prije dođu do pogotka. Ipak, ubrzo je uslijedio hladan tuš u Rimu pošto je Sadio Mane u 9. minuti krunisao ubojitu kontru Liverpoola golom za prednost od 1:0. Prethodno je loptu na sredini terena "prodao" veznjak Rome Radja Nainggolan.

Ipak, Roma stiže do poravnanja u 15. minuti nakon autogola. Lovren je u pokušaju da izbaci loptu napucao Milnera od kojeg se lopta odbila u mrežu Liverpoola, pa je Roma stigla do 1:1.

Uslijedilo je potom nekoliko dobrih prilika za Liverpool, a Redsi u 25. minuti stižu do novog vodstva pošto se Wijnladum najbolje snašao nakon kornera i dobijenu loptu pospremio u mrežu Allisona za 2:1.

Roma je deset minuta kasnije zaprijetila preko El Shaarawyja, ali promjene rezultata nije bilo, pa se na odmor otišlo vodstvom Liverpoola od 2:1.

Domaći međutim ne odustaju u nastavku, kreću sa opasnim napadima, a to im se isplatilo kada se u 52. minuti Edin Džeko našao na pravom mjesto i loptu koju je prethodno odbio Karius pospremio u mrežu Liverpoola za izjednačenje.

Potom je nastala prava ludnica, pošto se Roma u nekoliko navrata našla u prilici da preuzme vodstvo. Prvo je Under u 60. minuti propustio veliku priliku da pogodi za 3:2, da bi se u 63. minuti El Shaarawy našao u poziciji da zakuca loptu u mrežu Liverpoola, ali pogađa Alexander-Arnolda u ruku i ne završava u golu. Ipak, Skomina ništa nije pokazao na bijelu tačku, pa se igra nastavila.

Uzvraća potom i Liverpool. Ponovo brza kontra koju završava Firmino udarcem iskosa sa desne strane, ali Allison sjajno brani i ostavlja Romu u igri.

Potom je uslijedio period nešto mirnije igre, da bi se Džeko našao u odličnoj prilici u 80. minuti, ali je golman Liverpoola bio na visini zadatka, pa je ostalo 2:2.

Nije se ugasila nada Vučice ni u samom finišu, pošto je Radja Nainggolan u 86. minuti odapeo šut sa vrha kaznenog prostora i doveo Romu u vodstvo od 3:2. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Potom i sudijska nadoknada, Klavan igra rukom, Skomina svira penal, a Nainggolan pogađa za vodstvo Rome od 4:2. Nedostajao je tada Romi još jedan gol za produžetke, ali bilo je premalo vremena za novo čudo Rome, pa je Liverpool proslavio plasman u finale Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Lopta koja ide u gol, pogodi igraca u visoko dignutu ruku i nije penal. Ruka uz tijelo i penal!! Pa jeboga sudije i njihove procjene. Ili su to vec neka dogovorena finala, pa sudija samo sprovede u djelo...
15 2
Zoilomas
Jos dva ciata penala nisu dosudzena.. Roma je trebala biti u finalu.. a sad gledamo kko liverpool rasiruje guzove realu
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije