Kapiten Sloge Simin Han

Kostić: Znam kakva je vizija Sloge, ispunit ćemo želju Husiću

Samir Mlaćo

U jedinom nedjeljnom meču 25. kola Prve lige Federacije nogometaši Sloge Simin Han na svom će terenu dočekati Iskru iz Bugojna. Sloga je pobjedom u prošlom kolu nad Bosnom iz Visokog zadržala lidersku poziciju i sada želi nastaviti sa dobrim igrama protiv Iskre.

Kapiten Sloge iz Simin Hana Ivan Kostić govorio je za SportSport.ba pred ovaj meč.

"Favoriti smo i ne bježimo do te uloge, ali to trebamo u nedjelju pokazati i na terenu. Ove utakmice su najteže i najopasnije, jer nesvjesno se uđe sa dozom opuštenosti. ipak, ovo je ekipa koja ima dosta iskusnih i dobrih igrača i mislim da u nedjelju ne bi trebalo biti problema", kazao je Kostić.

U prvom dijelu sezone u Bugojnu ova dva tima su podijelili bodove (1:1), a publika je mogla vidjeti dosta nervozan meč sa mnogo prekida. Bliski kontakt sa kapitenom Iskre Elvedinom Nebićem imao je upravo Kostić, koji ne želi mnogo pričati o tom meču.

"Što se tiče meča u Bugojnu prošle godine ne bih uopšte da komentarišem i pričaim o tim stvarima. To što nam se desilo tamo uopšte nije bilo korektno i fudbalski od strane nekih igrača i navijača Iskre. Oni sada dolaze u Simin Han i biće dočekani kao i sve ostale ekipe, kao kod svoje kuće".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga je lider na tabeli, ali sigurno je da će do kraja biti neizvjesno u borbi za prvaka. Kostić jasno ističe ambicije, te biranim riječima govori o prvom čovjeku kluba iz okoline Tuzle Azmiru Husiću.

"Prvi jesmo, ali ima još dosta do kraja i moramo da nastavimo ovim tempom kao ovih nekoliko posljednjih utakmica. Imamo sve u svojim rukama i vjerujem da ćemo izdržati do kraja i da se usrećimo naše navijače i ljude u klubu. Immo predsjednika kojeg bi svaka ekipa poželjela da ima, čovjek je dao cijelog sebe u sve ovo i ulaskom u Premijer ligu ispunili bi mu želju. Znam kakva je vizija za dalje i šta bi dobili ulaskom u Premijer ligu. Da je više ovakvih ljudi u Bosni i regionu koji hoće da ulažu svoj novac u klubove vjerujem da bi i kvalitet lige bio bolji", dodao je na kraju razgovora Kostić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.