Selimotić: Pritisci postoje, naše je da im ne podliježemo

Prva liga Federacije BiH

Selimotić: Pritisci postoje, naše je da im ne podliježemo

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 24. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojih na samom vrhu nije bilo promjena.

Kako se bliži kraj prvenstvene trke u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine tako su i sudije pod sve većim pritiskom.

Gotovo da nema kola prije i poslije kojeg se ne pokušava napraviti svojevrsni pritisak na sudije i ljude zadužene za delegiranje.

Klubovi koji izgube ili ne pobjede na domaćem terenu za sve optužuju sudije, favoriti za ulazak u viši rang ukoliko osvoje tri boda na gostujućem terenu bez ikakvih argumenata i dokaza optužuju se za kupovinu. Pobijediti na gostujućem terenu postalo je opasno po život.

"Pritisci postoje, kreiraju se preko medija i društvenih mreža ali doista za tim nema potrebe. Dok ova Komsija vodi brigu o delegiranju i suđenju nikakvi pritisci neće uticati na naše odluke. Sudije griješe kao i svugdje što griješe, no ako ćemo biti iskreni, u ovom dijelu praktično nije bilo slučaja u kojem su sudije direktno uticala ne rezultat", govori za SportSport. ba prvi čovjek Komiteta za suđenje, Nedim Selimotić.

"Pogledajte samo ovo kolo, pogledajte rezultate. Juče u Tešnju igraju TOŠK i Jedinstvo, neriješeno nikom ne odgovora i upravo tako završi. Gosti su sa terena ispraćeni aplauzom i o tome treba više govoriti. Jedinstvo u Sarajevu zamalo ne uzme bod Olimpiku, kao i Travnik u Simin Hanu domaćoj Slogi. Velika hampa se proteklih dana dizala zbog toga što smo Mirzu Kazlagića delegirali u Visoko. Članovi Komisije za suđenje bili su na pojedinim utakmicama, između ostalog i u Visokom. Odsudio je dosta dobro. To što njega nekog ne voli, što ima onakav ili ovakav nadimak, mene ne zanima", dodaje predsjednik Komisije za suđenje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prijašnjim sezonama u Prvoj ligi Federacije sudije su u samom finišu često znale imati glavnu riječ.

"Dužnost prvog čovjeka Komiteta za suđenje sam preuzeo nakon 6. kola i ne bih se osvrtao na to šta se dešavalo u prošlosti. Sudije za koje smo zaključili da namjerno griješe bile su kažnjene i tako će biti u budućnosti. Do kraja je ostalo još šest kola i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u Premijer ligu izbori plasman najbolji, a iz Federalne u nižu ligu ispadnu najlošiji na terenu. Pritisci nas neće pokolebati", zaključio je prvi čovjek Komisije za suđenje.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Sloga premijer liga a ispadaju Travnik, Iskra i TOSK. Jedinstvo ce se iscupati.
7 4
Gari Garinča
Čovjek se i ne misli puno kad laže. Sve pošteno, mašala, ne ureklo se.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi