"Za fudbal u BiH bi bilo loše da Sloga ne izbori Premijer ligu"

Joco Stokić za SportSport.ba

"Za fudbal u BiH bi bilo loše da Sloga ne izbori Premijer ligu"

S. Mlaćo

Sloga je u Visokom protiv Bosne došla do tri veoma važna boda (1:0). Tim iz Simin Hana tako je ostao na liderskoj poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na Olimpik koji je također slavio u ovom kolu, a junak Sloge ponovo je bio iskusni Joco Stokić.

Stokić je sjajnim udarcem uspio iznenaditi golmana Bosne i na kraju donijeti svom timu tri boda.

"Bila je to jako važna pobjeda za nas, a znali smo i prije meča da nas u Visokom očekuje najteže gostovanje i da ćemo morati dobro namučiti za tri boda. Odigrali smo mudro i strpljivo, malo smo imali i sreće na kraju, ali smo sasvim zasluženo slavili", kazao je Stokić za SportSport.ba.

Stokić je u Prvoj ligi Federacije postigao ove sezone osam pogodaka, a zanimljivo da je bio junak i u prošlom kolu protiv Travnika (1:0).

"Slagao bih ako kažem kako ne prija što sam postigao pobjedonosni gol u Visokom, ali je to svakako zasluga svih u klubu podjednako".

U Simin Hanu vjeruju u osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu BiH. Stokić je dao zanimljiv komentar na ovu temu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče titule, mislim da ćemo je na kraju osvojiti. Zaslužili smo je svakako, klub na svim nivoima najozbiljniji u ligi i mislim da bi bilo loše za fudbal u Bosni i Hercegovini da Sloga ne izbori plasman u Premijer ligu", jasan je bio na kraju razgovora 31-godišnji napadač.

Stokić je u dosadašnjoj karijeri nosio i dres Modriče, Zvijezde Gradačac, Borca, Jeju Uniteda, Željezničara, Radnika, Kecskemetija, Al-Jahre, a u Simin Han je stigao iz zeničkog Čelika.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fudo Kasumovic
Mogu li vam poslati Celik odma sad da se praksaju malo.I onako nemaju vise sta da rade u Premijer ligi.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi