Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. juna, a navijači ništa nisu prepustili slučaju

Karata za Mundijal u Rusiji sve je manje

S. Grebović

Prema informacijama koje dolaze od organizatora Svjetskog prvenstva u Rusiji, na samo 40 dana do početka prvenstva 2.740.000 sretnika je već obezbjedilo svoju ulaznicu, tačnije 89% od ukupnog broja.

Do sada najviše karata su kupili domaći navijači, to jeste 46%, dok je 56% ulaznica pripalo ostalim navijačima širom svijeta, a na toj listi prednjače Amerikanci, Nijemci, Englezi, Brazilci, Argentinci i Meksikanci. 

Posebno u oči bode činjenica kako su Amerikanci kupili oko 80.000 karata iako znamo da njihova reprezentacija ove godine neće učestvovati na Mundijalu u Rusiji. Ovo je definitivno još jedan od pokazatelja da je fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama u velikom usponu ponajviše zahvaljujući popularnosti MLS Lige posljednjih godina.

"Nema sumnje da će stadioni biti puni", izjavio je izvršni direktor Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva Alexey Sorokin.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će biti održano od 14. juna do 15. jula ove godine.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.