Van Aanholt pokazao klasu

Poslao Stoke u Championship, pa uputio izvinjenje

Stoke je danas hvatao posljednji voz spasa protiv Crystal Palacea. Ipak, popularni Grnčari su na kraju poraženi sa 2:1 u ovom susretu 37. kola Premier lige, pa će se naredne sezone takmičiti u Championshipu.

Lambertovi izabranici su današnjim porazom izgubili šanse za opstanak u eliti, a presudio im je gol Patricka van Aanholta iz 86. minute.

Naime, Stoke je uspio povesti na svom terenu preko Shaqirija u 43. minuti, ali onda u drugom poluvremenu Crystal Palace stiže do preokreta.

Prvo je u 68. minuti McArthur pogodio za 1:1, da bi Van Aanholt u 86. postavio konačnih 2:1 za Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Aanholt je svoj gol proslavio na stadionu Stokea, ali je nakon utakmice ipak odlučio uputiti izvijenje.

"Inače volim proslaviti kada postignem gol, ali sada bih se želio izviniti Stoke Cityju i njihovim navijačima. Volio bih da vas moj gol nije poslao u drugu ligu, ali vratit ćete se vi brzo! Stoke je veliki klub sa sjajnim navijačima", napisao je Van Aanholt na svom Twitteru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.