Za njega su se otimali velikani, a sada ga ni Stoke neće

Raskinut ugovor sa Jeseom

Za njega su se otimali velikani, a sada ga ni Stoke neće

M. Šljivak

Engleski premierligaš Stoke City jučer je saopštio poprilično zanimljivu odluku.

Klub je raskinuo ugovor sa PSG-om o posudbi španskog fudbalera Jesea Rodrigueza prije kraja sezone i on je epizodu u ovom klubu završio.

Iako je stigao kao veliko pojačanje u Stoke, Jese nije pokazao gotovo ništa. Privatni problemi i često odsustvo iz tima su učinili svoje i 25-godišnji ofanzivac je nastupio u samo 13 utakmica.

Zbog toga je odlučeno da se s njim raskine saradnja koja je trebala trajati do kraja ove sezone, a ovu odluku je klub potvrdio jučer.

"Klub je raskinuo ugovor o posudbi Jesea Rodrigueza. Iz privatnih razloga dali smo mu dozvolu da ode i on više neće igrati za naš klub", potvrđeno je iz engleskog tima.

Jese je važio za jednog od najvećih talenata španskog fudbala tokom boravka u Real Madridu. Za njegove usluge su se borili velikani evropskog fudbala, on je izabrao odlazak u PSG 2016. godine, ali je napravio veliku grešku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Privatni problemi su mu potpuno unazadili karijeru. Lutao je po Las Palmasu i Stokeu, gdje je na kraju u 13 utakmica ove sezone postigao samo jedan gol.

Očigledno da su se i u ovom klubu jedva čekali riješiti Jesea koji će sada vjerovatno morati da potraži novi klub jer ga ni u PSG-u ne čekaju raširenih ruku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi