Van Aanholt poslao Stoke u Championship

Pobjeda Crystal Palacea u 37. kolu Premier lige

Van Aanholt poslao Stoke u Championship

Stoke je u 37. kolu Premier lige dočekao ekipu Crystal Palacea. Domaćima je bila očajnički potrebna pobjeda kako bi zadržali bilo kakvu šansu za opstanak, ali je na kraju ipak slavio Crystal Palace rezultatom 2:1.

Ipak, fudbaleri Stokea su mogli biti zadovoljni nakon prvih 45 minuta. Prvo poluvrijeme nije donijelo puno prilika, ali onda u 43. minuti Shaquiri dovodi Stoke u vodstvo nakon slobodnog udarca.

Izgledalo je tada da ima nade za Stoke, ali onda kontra Palacea u 68. minuti i Loftus-Cheek pronalazi McArthura koji pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U finišu susreta je uslijedio novi šok za domaće. Loša intervencija odbrane Stokea u 86. minuti, Van Aanholt izlazi sam pred golmana i pogađa za preokret i pobjedu Crystal Palacea.

Stoke je nakon ovog poraza ostao na 30 bodova (19. pozicija na tabeli), te ima tri boda manje, ali i dvije utakmice više od Swanseaja koji je u sigurnoj zoni. Popularnim Grnčarima je ostala još jedna premierligaška utakmica prije nego što presele u Champioship.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti