Španac ili Italijan?

Utrka za Wengerovu stolicu se svela na dva imena

Arsene Wenger će po završetku sezone, nakon 22 godine, napustiti klupu Arsenala, a već duže vrijeme se špekuliše o njegovom nasljedniku.

Iako su se mnoga imena u proteklom periodu povezivala sa preuzimanjem Topnika sada je gotovo sigurno da Tuchel, Simeone, Low i Rodgers neće doći na Emirates.

Ipak, britanski mediji su danas saopštili da su na Emiratesu spisak potencijalnih rješenja na klupi suzili na dva imena.

Tako će se o novom treneru, navodno, odlučivati između sadašnjeg trenera Juventusa Maxa Allegrija i nekadašnjeg trenera Rome i Barce Luisa Enriquea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Enriqueovo ime se već neko vrijeme povezuje sa Arsenalom, dok se špekuliše i da Allegri želi napustiti Juventus iako je još uvijek pod ugovorom sa Starom damom.

Da li su britanski mediji bili u pravu i da li će jedan od ove dvojice stručnjaka zamijeniti Wengera ostaje da se vidi, a navodno bi Arsenal trebao saopštiti ime novog trenera prije početka Mundijala u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.