Profesor se na veličanstven način oprostio od Emiratesa

Gol Kolašinca na Wengerovom oproštaju od navijača Arsenala

Profesor se na veličanstven način oprostio od Emiratesa

Midhat Šljivak

Legendarni Arsene Wenger danas je vodio posljednji domaći meč na klupi Arsenala.

Nakon 22 godine Profesor se oprašta od Arsenalovih navijača i na Emiratesu je u meču protiv Burnleyja (5:0) bilo apsolutno posvećeno legendarnom stručnjaku.

Prije meča za Wengera su igrači oba tima spremili špalir, a navijači su ga pozdravili velikim ovacijama. Također, fudbaleri su se potrudili da oproštaj od domaće publike bude veličanstven.

Topnici su potpuno razbili Burnley danas. Bilo je 5:0, a serije golova je počela u 14. minuti preko Aubameyanga.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Lacazette pogađa za 2:0, da bi na 3:0 prekrasnim pogotkom u 54. minuti meča povisio bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Potom je Iwobi pogodio četvrti put u 64. minuti (4:0), da bi tačku na ovaj meč za konačnih 5:0 svojim drugim golom danas postavio Aubameyang.

Veličanstven oproštaj Wenger od Emiratesa i igrači su mu na pravi način odali čast za sve što je učinio u protekle 22 godine.

Premiership, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Burnley 5:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi