Plavci razočarali navijače na Stamford Bridgeu

Chelsea remijem sa Huddersfieldom ostao bez Lige prvaka?

Chelsea je odigrao predzadnju utakmicu premierligaške sezone (zaostalo 35. kolo) na svom stadionu i upisao remi rezultatom 1:1 sa ekipom Huddersfielda.

Plavci su imali terensku incijativu većim dijelom susreta, ali nisu uspijevali stvoriti previše dobrih prilika. Prvi put su zaprijetili preko Rudigera u 13. minuti, ali je njegov udarac iz obećavajuće pozicije otišao pored gola.

Većih uzbuđenja nije bilo do odlaska na odmor, a onda na otvaranju drugog dijela šok za Stamford Bridge. Igrala se 50. minuta kada je Mooy upislio Depoitrea koji pogađa za vodstvo Huddersfielda od 1:0.

Ipak, Chelsea relatvino brzo stiže do poravnanja, pošto je Alonso u 62. minuti glavom pogodio za 1:1.

Imali su domaći u finišu susreta nekoliko dobrih prilika. Izgledne prilike su imali Rudiger i Christiansen, ali promjene rezultata nije bilo, pa je susret Chelseaja i Huddersfielda završen rezultatom 1:1.

Ovim remijem je Chelsea ostao na petom mjestu, koje vodi u Ligu Evrope, sa 70 bodova, dok Liverpool na četvrtoj poziciji (LP) ima dva boda više, pa će Plavcima za plasman u Ligu prvaka u posljednjem kolu biti potrebna pobjeda nad Newcastleom i kiks Redsa protiv Brightona.

Sa druge strane, Huddersfield je ovim bodom potvrdio opstanak u društvu najboljih.

U istom terminu odigran je i meč zaostalog 31. kola između Leicestera i Arsenala na King Power stadionu, a Lisice su na kraju slavile sa 3:1.

Poveli su domaći preko Iheanachoa u 14. minuti, da bi minutu kasnije Arsenal ostao sa desetoricom pošto je Mavropanos nakon sopstvene greške kao zadnji igrač odbrane napravio prekršaj i zaradio isključenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uspio je Arsenal, međutim, izjednačiti preko Aubameyanga u 53. minuti susreta, ali Leicester ipak dolazi do trijumfa. Mkhitaryan je u 75. minuti skrivio penal, a Vardy pogodio za vodstvo Leicestera od 2:1, da bi sjajan gol nakon solo akcije u 90. minuti postigao Riyad Mahrez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.