Vezni fudbaler Manchester Cityja

Toure: Igrat ću još godinu ili dvije, neću ići u Kinu ili Abu Dhabi

Vezni fudbaler Manchester Cityja Yaya Toure nema namjeru ići u Kinu ili Abu Dhabi nakon odlaska sa Etihada jer kaže da mu novac nije prioritet.

Toure je prije dva dana odigrao posljednji meč za Manchester City na Etihadu, a na kraju ove sezone će napustiti klub. Mediji uveliko nagađaju gdje će nastaviti karijeru, a veznjak je otkrio da to neće biti Kina ili Abu Dhabi.

"Naravno da bih volio ostati u Engleskoj, ali trebam razmisliti gdje ću nastaviti karijeru. Uglavnom, igrat ću još sezonu ili dvije. Odlazak u Abu Dhabi ili Kinu za mene je sinonim za novac i logično da su ljudi sretni kada ga zarađuju, ali ja na stvari ne gledam tako", rekao je Yaya Toure za Sky Sport i nastavio:

"Premier liga je najteža na svijetu, ali nadam se da će moji saigrači odgovoriti na izazove i da će naredne sezone odbraniti titulu".

Podsjetimo, Toure je osam godina proveo na Etihadu, a prije toga igrao je u Barceloni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.