Aguerovi agenti kontaktirani, Argentinac se vraća tamo gdje je sve počelo
Foto: EPA

Na pomolu veliki transfer

Aguerovi agenti kontaktirani, Argentinac se vraća tamo gdje je sve počelo

M. Šljivak

Argentinski napadač Sergio Aguero (30) mogao bi napustiti Manchester City ovog ljeta.

Iako je ugovorom sa Građanima vezan još dvije godine, Marca tvrdi da su predstavnici Atletico Madrida počeli pregovore sa Aguerovim agentima oko eventualnog transfera u ovaj klub.

Ovakav potez čelnih ljudi madridskog tima vjerovatno znači da su se pomirili sa odlaskom francuskog napadača Antoinea Griezmanna, a navijače bi vjerovatno smirili dolaskom momka kojeg u Madridu vole i cijene.

Evropsku karijeru Aguero je počeo 2006. godine upravo u Atleticu. Stigao je iz argentinskog Independientea za 22 miliona eura, a Jorgandžije je napustio pet godina potom i potpisao je za City.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, sve se više priča o njegovom odlasku iz kluba i to bi se ovog ljeta konačno moglo i desiti.

Tokom petogodišnjeg boravka u Atleticu (2006-2011) Aguero je postigao 101 gol u 234 utakmice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi