City sinoć oborio brojne rekorde Premiershipa

Sezona za pamćenje

City sinoć oborio brojne rekorde Premiershipa

Ekipa Manchester Cityja koju sa klupe predvodi Pep Guardiola odigrala je sezonu iz snova u Premiershipu.

Građani su ovosezonsku Premier ligu učinili prilično nezanimljivom jer su pitanje titule praktično riješili nekoliko mjeseci prije kraja prvenstva.

U jednom trenutku se činilo da sezonu mogu završiti bez poraza, baš kao i Arsenal početkom ovog stoljeća, ali to se na kraju ipak nije desilo jer je City izgubio od Manchester Uniteda i Liverpoola.

Ipak, Građani su nakon sinoćnje pobjede protiv Brightona (3:1) oborili brojne rekorde. To im je bila 31 pobjeda ove sezone što je najviše otkad postoji Premier liga. Nadalje, osvojili su za sada 97 poena što je također najviše te su oborili rekord po broju postignutih golova - 105.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve ove rekorde Građani će imati priliku dodatno poboljšati u posljednjem kolu protiv Southamptona koje je na rasporedu u nedjelju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi