Ista meta, isto odstojanje

Trka se nastavlja: Sloga i Olimpik slavili na teškim gostovanjima

Samir Mlaćo

Veoma je uzbudljivo bilo danas na terenima Prve lige Federacije BiH. Odigrano je sedam susreta 26. kola Prve lige FBiH, a lider Sloga je gostovala u Rudaru iz Kaknja te slavila sa minimalnih 1:0.

U prvom poluvremenu Rudar je imao nešto više od igre, Kobilica i Čehajić su zaprijetili gostima, a pred sami kraj prvog poluvremena i Sloga je imala dobru priliku, međutim istakao se golman Rudara Jovanović.

U 50. minuti velika šansa za Rudar, al Bajro Spahić nije bio precizan. U nastavku smo gledali miran meč, bez puno prilika, a pred sami kraj Sloga dolazi do vodstva i vrijedne pobjede. Strijelac je bio Jazvin.

Olimpik je slavio važnu pobjedu u gostima nad Orašjem (2:1). Publika je u Orašju mogla vidjeti kvalietan meč, a prvi u gosti došli u vodstvo i to pogotkom Bibića nakon centaršuta.

Domaći se ipak vraćaju i u 34. minuti Vidović glavom matira Bandovića za konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dvije sjajne prilike za Orašje, ali Olimpik po drugi put dolazi u vodstvo u 58. minuti kada Osmanović matira Oštrakovića. Do kraja bez uzbuđenja i gosti nose tri boda u Sarajevo.

U Visokom smo vidjeli pobjedu bodova. Zvijezda je na samom startu povela pogotkom Cvijanovića, a uzvratio je sa 11 metara Cana.

Do kraja su mreže mirovale i ostalo je 1:1.

Prva liga FBiH, 26. kolo:

FK Rudar - FK Sloga Simin Han 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Orašje - FK Olimpik 1:2

NK Bosna Visoko - NK Zvijezda 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.