Subotom na terenu, nedjeljom pored klupe: "Želim pomoći rodnom kraju"

Nekadašnji "A" i U-21 reprezentativac BiH

Subotom na terenu, nedjeljom pored klupe: "Želim pomoći rodnom kraju"

S. Mlaćo

Nekadašnji "A" i U-21 reprezentativac BiH Matijas Pejić ove sezone nosi dres HNK Orašje, člana Prve lige Federacije. Pejić je već ranije nosio dres Orašja, pa se nakon razlaza sa Travnikom odlučio na povratak kući.

Labudovi sa Save su do prije par kola bili u igri za prvo mjesto, ali sigurno je da će sezonu završiti u samom vrhu tabele, što je svakako vrijedan uspjeh ovog kluba.

Zanimljivo da pored aktivnog igranja za Orašje, Pejić se odlučio istovremeno oprobati u trenerskim vodama i za sada mu ide sjajno.

Sa klupe nedjeljom predvodi Mladost iz Domaljevca, člana Druge Županijske lige Posavine, a iza sebe ima pet pobjeda u nizu. Mladost trenutno dijeli prvo mjesto sa NK Kostrč, a samo prvoplasirani će na kraju izboriti plasman u viši rang.

"Ovu oduku sam donio jer dolazim iz tog mjesta, to je moje selo. U klubu ima dosta talentiranih klinaca, koji bi uz dobar rad mogli dosta napredovati, te smatrm da im svojim iskustvom i znanju mogu puno pomoći u njihovom nogometnom sazrijevanju", ističe Pejić za SportSport.ba.

Pejić će uskoro postati vlasnik "C" trenerske licence, a na ovaj način je želi pomoći svom rodnom kraju.

"Nakon dosta lutanja po BiH i inozemstvu odlučio sam se vratiti u svoje selo i Domaljevcu dati nešto od sebe, kroz jedinu stvar koju znam raditi, a to je nogomet", dodao je 30-godišnji Pejić kojem na treninzima veliku pomoć pruža Josip Nedić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pejić je za "A" reprezentaciju BiH debitovao u Zenici protiv Makedonije (2:2), a nosio je i dres češkog Brna, Slobode, Veleža, Zvijezde Gradačac...

Ove sezone za Orašje je upisao 17 nastupa u ligi, te jedan u Kupu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi