Niko nikad kao Građani

Impresivno: Pogledajte sve rekorde koje je City postavio ove sezone!

Manchester City je danas savladao Southampton sa 1:0 i tako na najbolji mogući način završio fenomenalnu sezonu u Premier ligi.

Gol Gabriela Jesusa u četvrtoj minuti nadoknade donio je Građanima 32. pobjedu ove sezone i cifru od 100 osvojenih bodova. To su samo dva od ukupno sedam rekorda koje je ove sezone postavila mašinerija Pepa Guardiole u Premier ligi.

City je postao i rekorder po broju postignutih golova (106) i gol razlikom (+79), a njihov niz od 18 uzastopnih pobjeda najduži je ikada u ovom takmičenju.

Također, nikada se prije nije desilo da šampion vicešampionu "pobjegne" čak 19 bodova, što je ove slučaj sa Cityjem i Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sedmi rekord koji su Građani postavili u sezoni 2017/2018. vezan je za gostujuće pobjede. Sa čak 16 pobjeda van Etihada, City je izdominirao i u tom pogledu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.