City stigao do 'stotke', devet golova na Wembleyju, Salah najbolji strijelac

Završena još jedna sezona Premiershipa

City stigao do 'stotke', devet golova na Wembleyju, Salah najbolji strijelac

Posljednje kolo Premiershipa odigrano je bez apsolutno ikakvog rezultatskog značaja za sve ekipe. 

Manchester City je prvak, Manchester United, Tottenham i Liverpool idu u Ligu šampiona, Chelsea, Arsenal i Burnley u Evropa ligu, a iz lige su ispali WBA, Stoke i Swansea.

Ipak, bez obzira na to što je sve bilo poznato, današnje utakmice su donijele dosta uzbuđenja, a najzanimljivije je bilo na Wembleyju gdje je Tottenham porazio Leicester sa 5:4. Na ovom susretu su briljirali Harry Kane sa jedne i Jamie Vardy sa druge strane. Obojica su dali po dva gola, ali Kaneu to nije pomoglo da stigne Salaha na listi najboljih strijelaca jer je Egipćanin sezonu na kraju završio sa dva gola više od njega.

Na ovom susretu Leicester je poveo preko Vardyja, a Kane je izjednačio samo tri minute kasnije. Do kraja prvog dijela Mahrez je pogodio i gosti su imali prednost od 2:1. U nastavku meča golom Iheanacha gosti su vodili sa 3:1, ali Lamela, Fuchs (OG) i ponovo Lamela su okrenuli rezultat. Kasnije je Vardy novim golom izjednačio na 4:4, ali je Kane do kraja postavio konačnih 5:4.

Manchester City je na Stadionu svjetlosti porazio domaći Southampton sa 1:0 i na taj način je stigao do 100 bodova u Premiershipu. City je na kraju sezonu završio sa čak 19 bodova više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. Jedini gol na ovom susretu postigao je Gabriel Jesus pred sami kraj.

Treba reći i to da je Liverpool slavio kući protiv Brightona sa visokih 4:0, a Mohamed Salah je postigao jedan gol koji mu je bio 32. ove sezone i završio je kao prvi strijelac lige.

Ostali rezultati:

Burnley-Bournemouth 1:2

Crystal Palace-WBA 2:0

Huddersfield-Arsenal 0:1

Manchester United-Watford 1:0

Newcastle-Chelsea 3:0

Swansea-Stoke 1:2

West Ham-Everton 3:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi